I sommar är det många som besöker vår huvudstad för att ta del av allt vad den har att erbjuda. Men något som verkligen sticker ut med Stockholm är maten. Passa på att göra en kulinarisk resa till Stockholm, här finns massvis av restauranger och krogar i världsklass.

12594047-kraftskiva

Nu har det världskända Kobeköttet kommit till Sverige, rapporterar Dagens Nyheter. Det var inte förrän 2012 som den första biffen med köttet serverades utanför Japans gränser, nu serveras den dock alltså i Sverige. Den första restaurangen i Norden som certifierats för att få sälja Kobe är restaurang AG på Kungsholmen. Kobekött är ett kött från japanska stutar och kvigor av svartrasen Taji-ma-gyu. För att det ska kallas Kobe måste djuret dessutom vara fött och uppvuxet i Hyogo-prefekturen i Kobe. Köttet ska tydligen vara ett utav de bästa som finns och för att få en biff på 200 gram av den allra bästa sorten måste man betala 1 895 kronor.

Äkta napolitansk pizza

Är man lite utav en köttälskare är restaurang AG definitivt värd ett besök för att uppleva det fantastiska Kobe-köttet. Är kött dock inte favoriten, finns massiv av andra kulinariska upplevelser i Stockholm. En helt ny restaurang som kan locka många besökare som bara älskar italiensk mat, är Paolo Robertos nya restaurang inne på Åhléns city. Matkonceptet går under namnet Pane Fresco och här serveras äkta napolitansk pizza, pasta och italiensk glass. Läs mer.

Lyxig hotellrestaurang

Den som verkligen vill njuta av vad Stockholm har att erbjuda i matväg bör passa på att bo på ett hotell i Stockholm som har en riktigt bra hotellrestaurang. Det finns många sådana i staden men ett utav dessa, som man tipsar om i den här artikeln, är Lydmar hotell och tillhörande restaurangen Mistral. Restaurangens meny består av klassiska moderna hotellrestaurangrätter med lite internationellt och lite svenskt.