Om du har en resa inbokad i kalendern inom en snar framtid börjar det bli dags att shoppa lite inför den. Du behöver köpa på dig allt du kan tänkas få användning för under resan. Här kommer några tips på hur du gör det billigare.

När det kommer till att resa på en budget gäller det att du är kreativ och vågar använda fantasin. Det kan även kräva lite tid och energi i form av research för att se till att du hittar rätt saker till rätt pris. Men i slutändan är det ändå värt det.

Så shoppar du billigare

För att hitta riktigt bra priser på olika varor behöver du tänka smart. Ett hett tips är att leta efter rabattkoder för att få ner priset på sånt du vill ha. Hos Gratislandet hittar du rabattkoder för oerhört många olika butiker som har allt du kan vilja ha och behöva. Du går helt enkelt in på deras hemsida och söker runt efter det du behöver. Inför resan kan det till exempel vara en ny väska, hygienartiklar eller några bra böcker. Men även lite sköna och snygga nya kläder så att du känner dig fräsch på semestern. För att resa billigare rent generellt bör du också försöka resa under lågsäsong och sikta på länder med lägre priser. Försök göra mycket sightseeing på egen hand istället för att åka med olika turistföretag och satsa på billig mat istället för tjusiga restauranger.

Packa rätt

Efter att du shoppat allt du behöver med hjälp av smarta rabattkoder måste du se till att få plats med allt i resväskan och handbagaget. Se till att både ditt incheckade bagage och handbagage håller sig inom de ramar som flygbolaget bestämt. Ofta finns storlek- och viktgränser som du måste förhålla dig till. För att då ändå få plats med allt måste du packa smart för att få plats med allt. Exempelvis kan du fylla skorna i väskan med små föremål som ändå ska packas ner för att spara utrymme. Försök också ha något sorts system i packningen och lägg sånt du kommer behöva först längst upp i väskan. Då blir det mer lättillgängligt och du slipper gräva runt i väskan för att hitta rätt från början.