1051589-life-saverSvenskarnas resande ökar hela tiden och vinterns semester närmar sig med stormsteg och om man inte redan har bokat så är det god tid att göra det nu. Denna säsongs mest populära resmål liknar förra årets med kryssningarnas popularitet har detta år stigit i höjden.

Vi har tidigare skrivit om att svenskar är dåliga på att ha semester, och just därför ska det nu handla om de bästa semestertipsen just nu. Förra säsongens hetaset resmål såg ungefär ut som det gör alla andra år med Thailand, Maldiverna, Karibien och Kanarieöarna i toppen. Säkra kort, och det är såklart trevliga ställen att besöka, men kanske vill sätta lite ny prägel på semestern. Den nyaste trenden som ökar mer och mer o popularitet är kryssningar av olika slag, och med kryssning menas inte den gamla sedvanliga Finlands eller Tallinn kryssningen, nu är det varmare destinationer som gäller.

Båt och lyx lockar svenskar

De längre kryssningar har kommit att bli mycket lyxiga, och går inte ens att jämföra med de gamla båtarna som går till Finland exempelvis. Kryssningar som är populära är dem av lite mer exotisk och varm variant, så som Karibien och Medelhavskryssningar och det nya alternativet Hawaii. Efterfrågan på dessa är stor och resebyråerna måste utöka vad de kan erbjuda för att kunna tillgodose resenärernas behov. Hawaii är ett av de nyare resmålen med kryssningsfartyg, och det blir en längre resa eftersom det ligger långt bort. Gemensamt för alla dessa typer av kryssningar är att man i regel inte tar båten hela vägen från Sverige, utan att man tar flyget till angiven destination för att bo där på hotell något dygn, och sedan kliva på båten i närliggande hamn.

Ha koll på vilket flygbolag du bokar med

Det finns många flygbolag att välja på när man ska resa och det är inte lätt att veta vad som är bra och vad som är dåligt. Något som man kan gå efter om man vill säkra att hamna hos ett bolag som tar väl hand om sina kunder är att inte boka med de flygbolag som hamnat på den årliga listan på resebranschens värstingar. En artikel i DN presenterar de resebolag som listats är värst på att kompensera sina kunder:

  • Wizz air Hungary airlines Ltd
  • Primera air
  • Norwegian air shuttle ASA
  • Nextjet AB
  • British airways
  • Turkish airlines
  • Vueling airlines S.A
  • Höga kusten flyg
  • Ryanair Ltd