Om du har en dröm om att köpa ett eget boende utomlands är det fullt möjligt att den ska uppfyllas. För att det ska bli bra är det värt att anlita en bra svensk mäklare som har koll. Det kommer underlätta hela processen.

Small,Home,Model,On,Sand,Beach,With,Blue,Sky,AndAtt bege dig utanför Sveriges gränser när det kommer till att söka bostad innebär stora skillnader om du jämför med hur det går till i Sverige. Om du letar boendet utomlands kan det vara en fördel att anlita en svenska mäklare som är etablerad i det landet som du skulle vilja köpa en bostad i. Du kan kontakta SkandiaMäklarnas kontor utomlands om du vill ha en bra mäklare som har koll. I andra länder är språket annorlunda, kulturen, skatter, lagar och administration kan skilja sig mycket. När du har en mäklare som har koll på hur det går till utomlands kan de vägleda dig och ge dig de tips du behöver för att kunna fatta bra beslut. Du får guidning och hjälp med alla ekonomiska och juridiska frågor.

“Det allra viktigaste rådet som både Camilla och Fredrik vill ge svenska husköpare är att åka ner och titta på objektet på plats.” Läs mer här

Köp inget du inte har råd med

Innan du köper en bostad utomlands är det viktigt att tänka igenom vad du är ute efter och köp inget osett utan ta dig tid att åka iväg för att kolla på det du är intresserad av. Det kan också vara bra att veta vad du har för maxbelopp som du kan köpa en bostad utomlands för. Det är lätt att ryckas med och att köpa något som du egentligen inte har råd med är bra att undvika.