Det kan vara svårt att boka en resa som passar hela familjen, ännu svårare att välja en som passar ett helt företag. Men det kan löna sig att vara modig och ambitiös då det är dags att bestämma resmål. Här är några tips som vi hoppas hjälper dig att våga tänka annorlunda.

En företagsresa eller konferensresa kan erbjuda fina möjligheter för att skapa en starkare teamkänsla på företaget, därför kan det vara bra att tillsammans överkomma ett hinder, att uppnå ett gemensamt mål. Visst – det är skönt att slappa i Toscana, eller prova viner i Bordeaux. Men för att inspirera dina medarbetare kan det också vara spännande med något mer utmanande.

  • Bestig ett berg – Målet blir inte mycket tydligare än så, här kan du jobba in hur många affärslivsreferenser som helst. Att bestiga ett berg som Everest eller K2 är kanske inte en realistisk dröm, men det finns många toppar som går att ta sig upp på med relativt lite klättring. Till exempel går det att vandra upp på Kilimanjaro. Och om en resa till Afrika är dyrare än vad budgeten tillåter är det värt att minnas att vi bor i ett land som har fantastiska möjligheter till att fjällvandra.
  • Cykla på landsbygden – Ett härligt sätt att uppleva ett lands natur. Och ett bra hälsoinitiativ för att visa omtanke till sina anställda. Dessutom går det att göra i de flesta länder där trafiken är lätt att navigera i. Storstadscykling kan bli för stressigt för många, därför rekommenderar vi att välja ett land med vacker landsbygd.
  • Vulkanturism på hästrygg – Som en kombination av ovanstående förslag. På Island har de gott om två saker: islandshästar och vulkaner. Det är möjligt att rida mellan de olika vulkanerna. Passa på att bada i varma källor på vägen och bo på mysiga hotell som passar för föreläsningar, lekar och middagar.

Viktigt att tänka på innan du bokar företagsresan

Glöm inte, i din entusiasm och resfeber, att vi alla har olika förutsättningar för att genomföra den här typen av fysiska prövningar. Och det är viktigt att ingen känner sig pressad att göra något de känner att de inte klarar av eller är bekväm med. Gränsen är hårfin mellan att vara uppmuntrande och att vara odräglig. Det är en häftig känsla att göra något som man inte trodde att man skulle klara, men bara om man själv har kontroll över situationen.

Med hjälp av dessa uppslag hoppas vi att du kommer kunna bjuda dina medarbetare på en företagsresa som de sent kommer glömma. Och kom ihåg att kolla vilka avdrag du kan göra på resekostnaderna.