Sverige har faktiskt mycket att erbjuda och oavsett om man är bosatt i Stockholm eller inte så är Stockholms Skärgård något som alla borde uppleva. Det finns massor av öar, holmar, kobbar och havsnära ställen som är väl värda ett besök – eller flera! 

12684171-skargardsidyll

Vi har tidigare skrivit om att göra en kulinarisk resa till Stockholm, eftersom det där finns krogar och restauranger i världsklass. Samma gäller faktiskt Stockholms skärgård, där kan man också få en kulinarisk upplevelse samtidigt som man får ta en otroligt vacker omgivning och häftig natur. Stockholms skärgård är Sveriges största skärgård med ca 24 000 öar och är känt för den fantastiskt vackra och omfattande miljön som brer ut sig från vattnet. Där finns det mesta, om du söker efter livliga partykvällar eller en lugn stund på en klippa med utsikt över stilla vatten så finns det. Man skulle kunna skriva en bibel av alla platser som är värda att besöka i Stockholms Skärgård, men här följer tips på några favoritställen och platser.

Besök några av de finaste och bästa platserna i Stockholms skärgård

Årligen är det tusentals besökare som beger sig ut i Stockholms skärgård för att njuta av havsbrisen, vilket verkligen är förståeligt. I Expressen skrivs de 17 bra tips på öar i Stockholms skärgård och här presenteras några av dem:

  • Vill man hålla sig relativt nära stan kan man bege sig till Fjäderholmarna. Från Stockholms City går det ca en gång i timmen båtar ut till Fjäderholmarna och det kostar ungefär 140 kronor att åka tur och retur. Ett ganska billigt pris för en fin skärgårdsvistelse över dagen, så packa picknickkorgen eller varför inte besöka deras populära rökeri för en bit mat?
  • Vaxholm en häftig plats att besöka, man kan säga att det är huvudstaden i Stockholms skärgård.
  • Sandhamn passar perfekt för den som vill uppleva miljön Viveca Stens deckare ”Morden i Sandhamn”, för dem som vill gå på spa eller festa loss på öns populära Seglarhotell.
  • Vill man uppleva genuint gammaldags skärgårdsliv kan man ta en lite längre tripp ut till Möja, det tar cirka 4 timmar att åka dit med båten från Strandvägen.
  • Vill man se en liten pittoresk man ack så mysig ö ska man besöka Arholma. Där finns flera bra sandstränder, en dansbana, restaurang, lanthandel, vandrarhem och tältplatser.