Ska du ut och resa i jul och kanske till och med ska bo några nätter på hotell? Då har du säkerligen redan läst en hel del olika tips om vad du ska tänka på för att då en så bra upplevelse av hotellet du väljer att bo på och hur du ska göra är att få ut så mycket gratisprylar med mera som det bara går och så vidare. Men det finns också en del saker du ska undvika – som att aldrig använda hotellrummets vattenkokare.

Ska du bo på ett billigt hotell i Malmö i jul eller ska du slå på stort och har unnat dig en lyxhotellweekend i London över jul? Då finns det en sak du ska hålla i åtanke, vilken gäller på vilket hotell du än befinner dig på i vilket land du än befinner dig i. Och det är att aldrig använda den vattenkokare som ofta står till ditt förfogande på ditt hotellrum tillsammans med någon påse kaffe eller te. Men varför inte? Sanningen är att denna är allt annat än fräsch. Och inte bara från att den kanske har kalkansamlingar eller är så pass gammal att den kanske har lite rost i sig till och med. Nej. Anledningen till att du inte ska använda vattenkokaren är att det nyligen uppdagats att resenärer världen över har upptäckt att den kan användas till något som den inte är tänkt att användas till – nämligen som minitvättmaskin för resenärernas underkläder.

Använder hotellets vattenkokare som tvättmaskin

Något som Expressen skriver om är hur det nyligen avslöjats via sociala medier att resenärer brukar använda vattenkokaren som tvättmaskin för sina underkläder i brist på andra tvättmöjligheter. På både Twitter och kinesiska Weibo har man hittat antydningar om vattenkokarens nyfunna arbetsuppgift, och det får nog en och annan av oss att ångra sin användning av maskinen för sitt faktiska ändamål, speciellt om man råkar vara boende nummer två i samma hotellrum. Så hur ska man då göra för att undvika detta? Det enklaste svaret är att helt enkelt låta bli att koka vatten på detta sätt och i stället be hotellrestaurangen eller receptionen att koka vattnet åt dig. Då undviker du att råka dricka någon annans äckelvatten och undviker att bli sjuk av de bakterier som överlevt det kokande vattnet – många bakterier är nämligen vatten- och värmeresistenta så att vattnet kokats spelar alltså ingen roll, harkokaren använts som tvättmaskin för snuskiga underkläder är den bara att kasta bort.