För att ditt båtägande ska bli en rolig historia är det viktigt att tänka på en del saker både innan och efter du köpt båten. En viktig sak är att försäkra båten samt ta hand om den på bästa sätt. Om det skulle hända något med båten och den inte är försäkrad kan de slå hårt mot din ekonomi.

Viktigt med båtförsäkringNär du äger en båt kan du skapa minnen för livet och med en båt kan du få ett helt fantastiskt utomhusliv. Det viktiga är att du har en båt som passar för dina behov. När du sedan har köpt en båt ska du investera i en bra försäkring. Gå in på https://svenskasjo.se/sjo-torrsattning-och-vinterforvaring/ om du vill försäkra din båt, få tips kring hur du förebygger skador samt hur du vinterförvarar båten på bästa sätt.

 

“När man köper en båt är det en stor affär man gör.” Läs mer här om hur du kan tänka när du köper en båt.

En olycka händer lätt

Eftersom en båt oftast kostar mycket pengar är det betydelsefullt att försäkra den. Då kan du få ersättning för skador som kan uppstå på båten. Båtskador kan bli väldigt dyra om det vill sig illa. Det är inte sällan som skador uppstår när du ska ta upp båten eller lägga i den. Under vinterhalvåret är det även viktigt att förvara den på rätt plats, inomhusförvaring är det allra bästa alternativet. Innan du ställer bort båten är det också en bra idé att rengöra och tömma den samt ta bort batteriet. Att låta båten ligga kvar i vattnet är en mindre bra idé om du vill ha en hel båt till sommaren.