Vad finns det för fördelar med att besöka Skåne och kanske specifikt Malmö? Här tipsas det om besöksmål och hur lätt det är att åka över till Köpenhamn väl på plats i vår sydliga metropol.

turningFler och fler upptäcker Sverige som det perfekta resmålet, inte minst vi svenskar själva. Efter år av utomlandsturism är trenden på väg att vända lite, vi ser oss gärna om i vårt eget land också, eller våra närmaste grannländer som går så snabbt att åka tåg eller bila till. Varför inte ta en weekend till Malmö och få Köpenhamn på köpet,  i stället för att flyga ner till exempelvis Prag eller Budapest? För att hitta hotell i staden är det bästa tipset att titta in www.hotellmalmo.nu.

Allt mer populärt – bland svenska och utländska turister

Det finns många skäl till att resa till Malmö, och till Skåne som helhet. En av anledningar är läget. Det är inte bara nära till kustremsor med kilometervis vit sant, det är även nära till just Danmark och Köpenhamn. Skåne lockar inte bara svenskar från andra delar av landet, många britter har även de upptäckt denna sydliga pärla:

Är det Wallandereffekten? Eller vad annars är det som fått engelsmännen att älska Skåne så? Fler britter än någonsin har turistat i Skåne på sista tiden – Expressen Allt om resor

Något som staden lockar med är också de många intressanta konstmuseum som finns att besöka, som det skrivs om i bland annat Sydsvenskan. Det är så många som tar sig en titt på Malmös museer att staden, sin storlek till trots, är med och tar upp kampen mot storasyster Stockholms museer Wasa, Skansen och Moderna. Vill man inte gå mellan museerna är dessutom tipset att en hyr en cykel, läs vidare om detta i Sveriges Radio.