Att hitta prisvärda resor är för de flesta alltid en fördel, därför kommer här några grundläggande tips på hur man kan göra för att hitta dem där ute i resedjungeln.

Att vara ute i god tid underlättar alltid när man vill hitta resor till bra priser och god framförhållning är vad som kan göra skillnaden när det gäller priset. När det gäller resor är det alltså en fördel att boka så tidigt som möjligt men är man flexibel så kan man även resa med sista minuten-resor. Fördelen är då att man kan komma riktigt billigt undan. Åker man charter kan man inte alltid välja vart man ska hamna men möjligheten finns även att bara välja flyget och sen fixa hotellet när man är framme på plats.

Ofta tänker man att det är på flyget fram och tillbaka som man kan spara pengar men det finns även andra sätt som kan göra resan betydligt billigare. Ett av dem är att undersöka priserna på olika hotell lika väl som man undersöker flygpriserna. Vissa hotell kan under perioder ha olika fördelaktiga erbjudanden och det finns även en del rabattkoder, på nätet, när man bokar till vissa hotell. Lättast hittar man dem genom att söka på nätet, på fraser som exempelvis ”bokningskod till Scandic Hotels”, om det är hotellkedjan som man vill bo på. Under sin bokning hos hotellet skriver man sedan in bokningskoden för att få boendet till ett rabatterat pris.

Att göra sin läxa på hemmaplan så väl som möjligt är alltid en fördel. Att jämföra priserna mellan de olika aktörerna bidrar till att man kan välja den som verkar mest prisvärd av de olika alternativen istället för att bara ta första bästa som man hittar.