Vi svenskar prioriterar ofta våra jobb framför semestern och bokar inte gärna in någon långresa. Därför är det så oerhört 1705974-perfect-vacationbra att det finns en massa roliga saker att hitta på i Sverige.

En ny undersökning visar att svenskarna är sämst i Europa på att ta semester. Undersökningen visar nämligen att Sverige är det land där flest personer skjutit upp sin semester på grund av jobbet. Nästan 60 procent av de svenskar som svarade på undersökningen uppgav att de ställt in eller skjutit upp sin semester på grund av sitt jobb. Undersökningen visade även att endast hälften av svenskarna tyckte att de har stöd från chefen när de ska ta ut semester, enligt svd.se.

Semester i Sverige lockar

Med tanke på att vi svenskar låter jobbet gå före semestern i många fall, är det förmodligen många som tar sin semester lite spontant och inte riktigt vågar planera in en utlandsresa då man är borta länge. Ska man ta en spontan semester kan man givetvis hitta sista-minuten-resor till utlandet, men man kan även ta en tripp någonstans i Sverige för att komma bort ett tag. Det är till exempel många stockholmare som väljer att byta en stad mot en annan, och beger sig ner till Göteborg på semester. Där finns massor att göra och dessutom billiga hotellrum på www.hotellgoteborg.info. I år lockar städer som Göteborg ännu mer än tidigare år eftersom svenska kronan tappat i värde mot andra valutor och det blivit väldigt dyrt att leva under resan till New York eller London. Läs mer.

Åk upp till fjällen

Ett annat resmål i Sverige som lockar många svenskar är fjällvärlden. Den lockar inte bara på vintern, utan många väljer att åka hit på sommaren för att vandra och titta på fantastisk natur. Även barnfamiljer väljer allt oftare det här alternativet och många småbarn uppskattar friheten som finns i fjällen, tipsar man på dn.se.