Den som är sugen på att besöka Italien, bör fundera på att åka till Toscana. Regionen är oerhört vacker, lugn och har god mat och vin. Dessutom är Toscana Ernst Kirchsteigers favorit och han har till och med gjort en tv-program om den italienska regionen.

1530054-klatschmohn-im-weinberg-corn-poppy-in-vineyard-01

I Helsingborgs Dagblad kan man läsa om Ernst Kirchsteigers senaste tv-program ”Ernst i Toscana”. I programmet får tittarna följa med Ernst till hans sommarställe i Toscana, den plats där han mår som bäst. Toscana är även den plats där han hittar inspiration till allt han gör i livet, vare sig det gäller inredning eller matlagning. Tittarna får bland annat följa med till den lokala frukthandlaren och till keramikern för att måla tallrikar.

Väldigt få turister

Efter att programmet visats i teve har alltfler blivit nyfikna och lockade till att besöka Toscana. Den italienska regionen är ett perfekt resmål för den som vill få inspiration, åka på en romantisk weekend eller rentutav åka på konferensresa i en fin miljö. Vill man göra det sistnämnda kan man ta kontakt med http://www.travel2.se/, annars kan man hitta resor hos de vanliga flygbolagen om man vill åka privat. Varför Toscana är ett så bra resmål för just konferensen eller weekendresan är för att det är väldigt turistglest, vilket innebär att man kan få ut mycket av sin resa på ett fåtal dagar utan att behöva trängas med en massa folk, skriver Expressen.

Massor av vingårdar

Dessutom är Toscana det perfekta resmålet för den som tycker om vin. Det finns nämligen ett antal bra vingårdar där och man kan till och med bo på en vingård om man skulle vilja det.

”De mest spännande vinerna hittar man i Chianti Classico-distriktet som breder ut sig mellan Florens och Siena.” Läs mer.