Städer i Europa

Weekendresor är någonting som alltid växer i popularitet, och viljan att komma iväg över en långhelg och besöka någon av de städer som är populära i Europa är stor bland svenskarna. Det beror till viss del på att det i många fall blivit billigare att flyga, och vi inser att en resa inte behöver vara en hel vecka, utan den kan sträcka sig från en torsdag till en söndag och vara alldeles lagom lång.

Att bestämma vart man ska åka på en weekendresa kan vara lite svårt. Man får fråga sig vad det är man vill få ut av resan och man kan även till viss del utgå från priser när man letar – det är bra att vara lite flexibel när man letar runt, kanske upptäcker man att just den helgen du ska åka är det extra billigt att flyga till Madrid eller liknande. Det finns ett gäng säkra kort som alltid funkar, som att åka iväg till London eller Berlin. Ett bra tips om du är sugen på att åka iväg men inte vet vart du ska är att inte åka till någon av dessa platser – de är nämligen listade som världens mest överskattade städer.

Men en weekendresa behöver faktiskt inte vara till någon stad i ett annat land – du kan åka inrikes också! Då kan du dessutom kombinera ihop din weekend med ett spännande event i en stad du gärna vill besöka. Ta Göteborg som exempel, dit är det många som tycker om att åka över en helg. Kanske vill man se en konsert på Scandinavium eller se någon match på Ullevi – då kan man kombinera det med att stanna en längre helg och njuta av staden. Hotel-Lorensberg ligger nära Scandinavium och flera andra stora arenor, teatrar och liknande i Göteborg och är därför en utmärkt plats att bo på.