Att resa med barn är något som är väldigt härligt. Man ger dem fantastiska minnen för livet och för många barnfamiljer är det en höjdpunkt på året när man får gå in på resamedbarn.eu och kolla bland utbudet av härliga solsemestrar. Det är väldigt roligt och spännande för barn att besöka nya länder, och resandet kan få dem att växa som personer på många olika sätt. Det är också väldigt många som reser med riktigt små barn nu för tiden. Alltså barn som är upp till två år gamla. Dessa barn kommer inte direkt att minnas resorna utomlands, men för hela familjen kan det vara skönt och roligt att få komma iväg på en resa och umgås med varandra. Svenska Dagbladet har skrivit om det ökande resandet bland de allra minsta, och bland annat skriver de:

Ökningen syns i statistiken för de allra yngsta. Antalet utfärdade pass för 0–24 månader gamla barn har ökat de senaste fem åren, framför allt i storstäderna. Under 2008 fick 56600 barn upp till två år sitt första pass, förra året sjönk siffran något på grund av den vikande konjunkturen, men i år ser antalet ut att stiga igen – fram till och med den sista september i år hade över 50800 svenska barn mätts och fotats på passenheter runt om i landet.

Vad man kan tänka på är att de allra minsta barnen kanske inte ska åka på alla resor – de har nämligen inte fått fullgott skydd från vaccin förrän de uppnått en viss ålder, och därför kan man behöva vänta några månader. Är du osäker så fråga din barnläkare, hen kan ge ett bra utlåtande om huruvida ditt spädbarn är redo att ge sig ut i världen eller ej!