Alla har vi starka minnen från barndomen och allt som hände under de små åren i våra liv. Förvisst rä det ändå lite så vi minns det? Små år, men stora minnen. En av mina kanske största minnen är helt klart alla de leksaker man hade och de lekar man brukade ställa till med. Jag råkade vara ett av alla de barn som var en smula bortskämd, och jag hade därför nästan varenda ny och modern leksak man kunde tänka sig. Å andra sidan så kanske dessa leksakerna inte hade ansetts vara moderna idag, men på den tiden så var de väldigt populära och ”high-tech” som man då sa.

När jag då pratar om moderna leksaker så handlade det väl mest om att ha den leksaken som ingen annan hade. När man var barn ville man vara så speciell så möjligt, och därför ville man också äga den mest speciella leksaken. Då kunde man mer än gärna bjuda hem sina kamrater hem till sig och om en tveksamhet dök upp, kunde man alltid locka med den där spännande och moderna leksaken.

Men förutom den renodlade leksaken, så fanns de många andra saker man kunde samla på som barn. Då handlade det snarare om en viss trend, till skillnad från en speciell leksak. Bra exempel jag minns på rak arm är bokmärken, klistermärken, hockeybilder coh andra samlingskort, pogs, pokemon, tamagotchin coh många andra roliga och onödiga prylar. I dagens samhälle verkar dte dock som om att barnen intresserar sig för andra saker. Huruvida det är bra eller dåligt kan givetvis diskuteras.