Ett land som kan tyckas lite bortglömt men som faktiskt lockar en stor mängd besökare varje år är Kroatien. Den absolut populäraste orten är Dubrovnik på Dalmatiens Riviera. Dit kan man ta sig med segelbåt, om man vill upptäcka mer av Kroatien på vägen.

790933-small-harbor

I Dagens Nyheter kan man läsa om att Dubrovnik på södra Dalmatiens Riviera slår nya besöksrekord varje år. Dalmatien ligger i den allra sydligaste delen av Kroatien och lockar så många på grund av att det är varmt ända in i oktober, maten är billig och det finns gott om trevliga saker att göra. Även de stora kändisarna har hittat hit och Dubrovniks turistbyrå skryter om att de fått besök av bland andra Bill Gates, Tom Cruise, Beyoncé, Maradona och Tina Turner.

Segla i Kroatien

Den som vill besöka den här populära orten kan ta sig dit på olika sätt. Om man vill göra en semester av själva resan dit kan man hyra segelbåt som man kan segla dit med. Det finns flera aktörer som erbjuder båtuthyrning i Kroatien och en av dessa hittar man här. Väljer man att segla i Kroatien kan man upptäcka så mycket mer av det vackra landet och stanna på olika platser som lockar av flera anledningar. Adriatiska havet har en helt underbar skärgård som både är makalöst vacker och lättseglad.

Skradin lockar många

Några av de platser i Kroatien som är värda ett besök om man seglar är Skradin, Primosten och Palmizana. I Expressen kan man läsa att många väljer Skradin som ett första stopp på resan. Skradin är en liten och väldigt pittoresk by som är tusentals år gammal. Det som drar väldigt många besökare hit är dock inte staden i sig, utan den nationalpark som ligger i närheten. Nationalparken är aningen turistig men den har vattenfall som är väldigt vackra och sevärda.