Det råder ingen tvekan om att en av de mest spännande upplevelserna man har under en resa är den dryckes- och matkulturen som finns. För beroende på vilket land man befinner sig i, så finns det med all säkerhet en hel del spännande mat och dryck att uppleva.

Vi har troligtvis alla vår personliga favorit när det kommer till utländska matinfluenser, men min personliga är utan tvekan Grekland. För denna härliga medelhavspärla erbjuder en hel del goda läckerheter man absolut inte får missa. Den enda nackdelen är att landets specialitet inte är goda viner direkt, så är man vinintresserad och älskar vin, ja då kanske man bör åka till Italien istället.

Men oavsett goda viner eller ej, så har jag en hel del härliga minnen från mina resor i Grekland. Dessa härliga matupplevelser går inte av för hackor och jag är säker på att jag har provat det mesta vad gäller Grekiska specialiteér. Min absoluta favorit är utan tvekan den goda förrätten Tzatziki, som innehåller grekisk yoghurt, vitlök, kryddor och gurka. Det kanske inte låter så gott, men tro mig, det är det. Sen ska vi inte tala om den goda grekiska salladen, moussakan och de härliga ostarna.

MAn kan het enkelt säga att det grekiska köket erbjuder något för alla smaklökar. Det är bara att börja äta.