Att resa utomlands är något som många vill göra nu när solen och sommaren börjar närma sig men ännu inte riktigt är här. Ett populärt resmål som vi till exempel tidigare skrivit om är Kroatien och dess segelvatten – men man behöver inte ta flyget för att komma utanför Sveriges gränser, det bevisar tre ungdomar som nu ska segla jorden runt.

segelbåtSegelbåtar och segeläventyr är något som lockar många, speciellt lockande har det dock varit för tre ungdomar från Värmland. Under maj nu kommer de nämligen att lämna Möruddens hamn på Hammarö för att ge sig ut på en segeltur jorden runt och räknar med att vara borta mer än tre år. Enligt Sveriges Radio är det syskonen Timoty och Emmie Nilsek och deras vän Sofia Johansson som lämnar Sveriges farvatten bakom sig och kommer ge sig ut på ett riktigt äventyr. För journalisten som intervjuar dem berättar de att seglingen beräknar pågå i tre års tid och att de kommer följa passadvindar men att de också kommer stanna på intressanta platser och i hamnar längs resans gång.

Broderns idé

Anledningen till att man ger sig ut på resan kan härledas till Timoty då han för något år sedan fick ett rejält seglarsug, så det var alltså han som kom på idén först och systern Emmie valde helt enkelt att haka på. Sedan kom Sofia också in i bilden och nu är det alltså tre personer som kommer ge sig ut på detta, om något farliga, äventyr. Enda anledningen till att de kommer bryta sin segling uppger ungdomarna vara om någon dör eller om man skulle få slut på pengar – annars kommer man kämpa på med sin segling och denna planerar man ska pågå någon gång mellan september till oktober år 2019, så det är inte en sommarseglats direkt!