Många är det som sparar sina semesterdagar för att kunna ta ut dem under hösten eller på vintern, skriver man i en artikel från SVT. Detta för att behålla flexibilitet och kunna åka iväg på en spontan resa, vilket faktiskt är mycket svart. Och om man ser till att alltid ha några semesterdagar över behöver man aldrig oroa sig för att av någon anledning inte kunna åka iväg. Det visar, enligt en undersökning i artikeln, att bara en av tio planerar att ta ut hela sin semester under sommaren, och många har över 20 dagar sparade semesterdagar kvar efter sommaren.

När är det då passande att ta ut några av dagarna? Självklart är det smart att utnyttja de lov som kommer så att hela familjen kan följa med på en resa. Är man dock utan familj kan det vara en fördel att att åka iväg innan eller efter lovet (exempelvis åker man nästa vecka istället för nu när det är höstlov).

Det är dock också tyvärr många som inte har råd med att ta semester, och sparar dagar av den anledningen. De kanske känner att det inte är värt att ta ut några dagar eftersom det innebär att de ändå inte kan göra någonting. Men man måste faktiskt komma ihåg att det går att ha semester billigt. Man måste inte åka iväg på en långresa, utan man kan njuta av det som ens stad har att erbjuda eller ta tåget till en av våra storstäder för att njuta av ledigheten. Det är garanterat inte allt för dyrt. Någonting man kan göra för att slappna av på semestern när man inte har så mycket pengar är att hitta bästa spahotellet och helt enkelt spendera tiden där för att få bra behandlingar och njuta av att någon annan tar hand om en. Har man dock inte ens råd med det kan man alltid ordna en egen spahelg i hemmet, exempel på hur kan du läsa i denna artikeln.

spa

Spara pengar till semesterdagarna genom att:

  • Gör en budget
  • Håll igen på alla småutgifter
  • Sätt upp spar mål

fler spartips hittas här.